Na návšteve vo firme Vinné sklepy Kutná Hora

S našimi zamestnancami sme boli na výlete, počas ktorého sme si pozreli sklárne, Centrum Eden a skončili sme v Kutnej Hore. 

Začali sme na exkurzii v Kyjove

Sídli tam jeden zo závodov spoločnosti Vetropack, konkrétne Vetropack Moravia Glass. Previedli nás cez výrobu, kde sme videli celý proces výroby skla. Začína to spracovávaním črepov z použitých fliaš. Tie sa spolu s ďalšími zmesami dostávajú do vane, kde sa taví sklovina. Z tadiaľ vychádzajú kvapky do horúcich liniek, kde vo formách vznikajú fľaše. Vyrobené, zabalené fľaše potom putujú napríklad do našej spoločnosti, kde čakajú na svojich zákazníkov. 

 2_20220715-110356-34521

 

Žiaľ počas exkurzie nie je vo výrobe povolené fotiť, tak sme sa cvakli iba vonku pred firmou. 

Presun do areálu plného zážitkov

Potom sme sa presunuli do Eden Centra. Je to veľmi pekné miesto, kde môžete vidieť, ako vyzerali poľnohospodárske nástroje, ktoré sa používali v minulosti, je tam zaujímavý skanzen a tiež obrovská maketa, ktorá zobrazuje hospodárenie s energiou. Tu sme sa hrali až do večera. Toto miesto odporúčame navštíviť najmä rodinám, je veľmi inšpiratívne. Je to skutočne raj poznania pre malých aj veľkých. 

 

Porada o našom hospodárení

Ďalší deň sme si spravili poradu, na ktorej sme zhodnotili hospodárenie našej firmy. Koľko tovaru sme predali za rok a koľko zákazníkov sme dokázali obslúžiť.

Presun do Kutnej Hory

Ešte v ten deň sme sa presunuli ďalej. Išli sme až do Kutnej Hory. Sídli tam náš zákazník Vinné sklepy Kutná Hora. Okrem toho nás lákalo historické mesto, ktoré sme doteraz ešte nenavštívili. 

  

Zažili sme skvelú prehliadku mesta. Sprevádzala nás pani, ktorá nielenže mesto dokonale pozná, ale vie veľmi  pútavo rozprávať o každej budove a uličke. S pani sprievodkyňou sme prešli cez historické centrum. Porozprávala nám príbehy z dávnej minulosti a zahrala si s nami divadielko o dávnej legende, ktorá sa odohrala pred stáročiami v meste. Prechádzku sme ukončili v Chráme svaté Barbory.  

Video z nášho výletu si môžete pozrieť tu: